2018. március 16., péntek

A Szkíta Erkölcs jogrendje.

A Szkíta Erkölcs jogrendje - A testvéri szeretet és a család


A kimagasló szellemi örökségünk, a Szkíta Erkölcsök jogrendjébe tartozik a "Testvéri szeretet", mely a család alapját, biztonságát, egységét biztosítja. A testvérek egymás segítését, még akkor is, mikor már külön családot alapítottak. Erre kiváló példa a mondáinkból ismert őseink, Hunor és Magyar, kik jóban-rosszban egymás testvérei voltak, háborúikat együtt vívták, testvériesen megosztoztak mindenen. Ezért volt kiemelkedő szertartás a vérszerződés is, mivel e szerződés ugyanazokat a jogokat és kötelezettségeket biztosítja, mint a vértestvérség.

A nem "Szkíta Erkölcs" jogrendszerén alapuló társadalmak, -s vehetjük példának a zsidókat és a latinokat- a vérség erős kötelékét nem ismerték, a család fogalma náluk mást jelentett, nem az összetartozás egységét tartotta előtérben, hanem az egyén szerepét. A történeteikből ismerjük, hogy a zsidóknál, Káin megöli testvérét, Ábelt, s a latinoknál Romulusz Rémuszt, tehát az egyén szerepe játszik kulcsfontosságot az életben, nem a család, az összetartozás elve.
E tények ismeretében kijelenthetjük, hogy szellemi elveink képviselik a család, a nemzet összetartó erejét, fogalmát, az egység szentségét, kiemelve a nem "Szkíta Erkölcsön" alapuló társadalmak közül!



Forrás / Link : 

Őseink Hagyatékai, Örökségünk 

( facebook )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése