2016. április 20., szerda

Enigmák - Valódi X-akták: földönkívüli technológiák - 2016.04.15.

NASA Lezáratlan Akták

Királyi Mágusok ősnépe a MAGyar.




Mágus szavunk eredete és ősjelentése - A "mágus" (mag, magas, magától való, magától mozgató, magasztos) szó világszó, kisugárzása az egész világra kiterjed. Innen ered a 'magiszter; rövidebben a 'mester' világszó éppúgy, mint a gazdagságukat jelző 'mágnás' vagy a nagyságot jelentő 'magna latin szó. "Mag" szavunk nemcsak a terményt jelenti, héjastul. hanem ennek belsejét, csiráját, amely az egésznek lényegét, s mintegy lelkét teszi (Czuczor-Fogarasi [1867,4: 25]). A magból magától magasra nőtt fa és a nála összehasonlíthatatlanul kisebb mag közötti óriási különbség egyetlen, láthatatlan tényező: a magban rejlő életerő, a mag-erő. Alapvető tény, hogy a magban rejlő életerő messze meghaladja az élettelen anyag képességeit. A magban ott rejlik a magasság, a magas ég. Mag szavunk ős-szó, "nagy" szavunk párja, rokona a szanszkrit mah (jelentése: nagy - uo.). A magyar nyelvben alapvetően a mássalhangzók a jelentéshordozók. Az 'n' mássalhangzó ősjelentése: nő (pl. nő, néni, ana=anya). Ha a „ma” ős-szó is a nőiségre, az anyaságra utal (mint a ma-ma szóban), és a 'g' mássalhangzó ősjelentése.ég, egy, agy, ig(az), ig(e), eg(ész)'; akkor a ma-g szó az anya-g szó más alakban. Ősjelentése tehát: Anya-Ég, Anya-Agy, Anya-Egész; s itt az Anya maga Természet Anya, a Világegyetem, amelynek lényege a mag-erő, a lélek, az életerő. A mágus szó tövének Anya-Agy értelmezése a magyar nép nevének értelmezéséhez is közelebb visz bennünket. A "mag" szó 'g' hangjának"gy" alakja az "egy'; "agy" jelentést adja ebben az összefüggésben. A magyar nép nevének „magy” töve így "ma-agy'; "Anya-agy'; illetve.. Anya-Bgy" s ez a magyar nép eredeti hivatására utal: a magyar nép az Egy, Természet Anya, a Világegyetem agyközpontja, az emberiség ősnépe, az őstudás népe. Mágus szavunk ősjelentése pedig: a Világegyetem anyagát átható egyetemes életerő kibontakoztatója, az élet felemelője. '

A mágusok eredete

Hérodotosz (i. e. 440/1989, 1. könyv, 101§, 55.) szerint a mágusok a közép-ázsiai médek egyik törzse. Meuli (1935) viszont felismerte, hogy a látnokok, mágikus tanítók a görögöktől északra lakó szkítákról mentek a görögökhöz (ld. még Dodds [1951J; magyarul 2002,115). A világ egyik legtekintélyesebb értelmező szótára, a húsz kötetes The Oxford English Dictionary (1989, IX: 202-203) a 'Magus' címszó alatt ezt írja: "Ókori perzsa papi kaszt tagja, amely az ókori történészek szerint eredetileg egy méd törzsből ered. [...] Szerit Ausztin azt mondta, hogy a mágus szó káldeai nyelven annyi, mint ha azt mondanánk, filozófus [kiemelés - GA]; (Perzsiában) a mágusok (azaz a természet titkaiban járatos emberek)" [azaz mai szóval: természettudósok - GA].

A mágusokról pedig (i.m., IX,:202-203):,,1614-ben Sylvester Bethulias megemlíti, hogy a párthusoknak is voltak mágusaik (uo.). […] Ott hol a hosszú szoknyás királyi mágusok állnak, emelkedik s süllyed zord Zoroaszter varázspálcájá' [kiemelés - GA]. A "Magian" címszó alatt pedig (i.m., 202-203): "Nem sokat ér a királyt megtenni a nép vezetőjének, ha egyszer a királyt a mágusok vezetik [kiemelés – GA] […] Akkor volt ez... amikor amágikus rendszer [a természettudományok egységes rendszere, a mágikus világkép - GA] meggyökerezett Kis-Ázsiában: [...] A mágusok pre-szemita és pre-árja [vagyis a szemita és árja népeknél ősibb - GAJ papi törzs voltak Nyugat-Ázsiában:' A mai világ talán legtekintélyesebb enciklopédiája, az Encyclopedia Britannica szerint a mágusok a perzsáktói erednek (Enc. Brit. [2007, MagicianJ). A perzsák azonban csak az í. e. 9. századtól tűntek fel a történelemben. c. művének negyedik kötetében, a 27-29. fejezetben. A napvallású szkíták és mágusok ősét, a mitológiai Kust, Nimród ősatyját Napként tisztelték, Magógnak és mágusnak is nevezték - írja Bryant (1807; idézi Oláh [1985, 16]). A magyar ősvallást őrző Árpád-kori magyarokhoz látogató bizánci és nyugati misszionáriusok a magyar vallás papjait "mágusok" néven említették (Dömötör Tekla [1995, 530]).

A 14. századból származó "A mágusok voltak jó néhány nagy görög gondolkodó tanítómesterei, mint például Püthagorasz, Démokritosz, Platón" (Gnoli [1995, Vol. 9, 79]), akárcsak Empedoklesz és Prótagorasz tanítói (Goldhammer [1980,5: 631]). Az i. e. 7. évszázad körül"egész sor szkíta Iátnok, mágikus gyógyító, vallási tanító rajzott ki északról, mindegyikük samanisztikus [abban a korban mágusoknak nevezték őket - a szerzők] jegyekkel" (Meuli [1935]). Ez az északi ország, a mágusok központja a görögöktől északra fekvő Kárpár-medence és a Kárpátoktól Koreáig terjedő hatalmas eurázsiai síkság, Közép-Ázsia és Észak-India volt. A mágusok a mai tudósokról. filozófusoktól és papoktól eltérően évezredeken át egy-egy nagyobb országrészben, tömbszerű tudományos-filozófiai központokban, egységes nemzetség családot alkotva éltek (GKE-GA [2006,78]). Ők a királyi "szkíták': a királyi magyarok népe, a mágusok népe. A mai civilizáció ezt a ma már meghökkentő tényt szűkírően írja le, amikor a mágusok rendjéről, osztályáról, törzséről beszél. Itt nem egy rendről, osztályról, tőrzsről van szó, hanem egy államalkotó, őstudás-fenntartó népről, amelyik sokezer éven át földrészekre kiterjedő államszervezeteket hozott létre, s tartott fenn, és amely az emberiség őstudásának őrzője. .

Az ókor egyetlen papsága sem volt híresebb a mágusoknál (Gnoli, uo.) A mágusok a napkultusz papi kasztja" (Redards, [1965]). Dícinius, erdélyi dák mágus (GKE-GA [2006,150-151]) például az i. e. I. században "csaknem az egész filozófiárakíképezte a gótokat, fizikát, csillagászatot, logikát tanított nekik. Megtanította nekik például, hogy a Nap hányszor nagyobb égitest, mint a Föld" (Iordanes [2005, 56])."A skandináv-germán ősvallás világában a bevett nézetekkel szemben nem a harcias, háborúskodó, férfias értékek a legszembetűnőbbek, hanem a mágikusak ... Odin maga volt a mágus-király míntaképe" (Boyer [1985, 50]). Odin, a skandináv-germán ősvallás főistene, szkíta-magyar mágus volt (GA [2006, 133-142, 199J, GKE-GA [2006, 38-39J, Metcalfe [1982,1:32]). A kelták druidái is mágusok voltak (Pohle [1911]).

A mágusok világszerte központokat létesítettek, s ezek között évezredeken át tartották a kapcsolatot (McKie [1977, 173-199J, Csáji [2004, 8J, Govedarica [2004, 21J, GKE-GA [2006,152,194,196-202]). Ilyen mágus-központ lehetett hazánkban Polgár-Csőszhalomnál i. e. 4.800-tól (GKE-GA [2006, 15-16,24,71]). Stonehenge építtetője i. e. 2.300 kőrül magyar-hun mágus volt a Kárpár-medencéből (GKE- GA [2006,25-29]). Országrésznyi mágus-központ volt az ókori médek mágus törzsének földje (a médek országának a neve Indiában: Madra; lásd i.m., 111, 116, 125), de hasonló mágus-központok léteztek a szkíta pártusok országában, Baktriában, Khorezmben, Egyiptomban. A Hindu Kus hegység és az Oxus folyó (ma: Amu Oarja) közti országokat az indiaiak Szakasztánnak, Szkíta-országnak nevezték, és azt tartották, hogy ott volt az Aranykor. Mágusok készítették fel a perzsa herceget a királyságra, az igazságosságra, bátorságra és önállóságra - és a méd mágusoknak köszönhetik a perzsák politikai és civil intézményeiket is (Gnoli [1995 ]). A mágusok királyi rangját jelzi az is, hogy a pártusok a mágusokból választják a királyokat (Sztrabón [kb. i. u.7/1977, 547]), s hogy az ázsiai királyok hadjárataikat nem vezethették a királyok előtt vonuló, s az égből hullott örökké égő tüzet hordozó mágusok nélkül (Ammianus Marcellinus ri. sz. IV. század/1993, 338]). Királyi mágusokról írt Pope 1711-ben (ld. fent), Goldwin Smith pedig arról, hogy a királyt a mágusok irányítják (ld. fent,The Oxford English Dictionary, Magian címszó).

Grandpierre Atilla - Királyi mágusok ősnépe a magyar - részlet.


Leírás:  

Ez a könyv 2007-ben jelent meg a dicsőséges pozsonyi csata és Árpád nagyfejedelmünk halálának 1100. évfordulójára.

Mottó: A felemelő örömet adó tudás a legfőbb ajándék, amivel ember rendelkezhet!
*
GRANDPIERRE ATTILA, a csillagász - kandidátus-zenész-író legújabb könyvének központjában a személyes életünk, a magyarság és az emberiség jövőjének alábbi kulcskérdése áll:

• miféle felemelő erőnek köszönhető az emberi öntudat megszületése?

A választ az ősidők rendkívüli népe, a Tarih-i - Üngürüszben szereplő rendkívüli teremtmények, a királyi mágusok népe, a magyar nép különleges nemzetségcsaládja hordozza.

Könyvünkben megmutatjuk, hogy a nemzeti jelképeink páratlanul mélyreható és kristálytiszta ősi természettudományos világképe a királyi mágusok jelképekbe foglalt testamentuma.

A királyi mágusok adták az ősidők magyar Napkirályait, feladatuk a Föld népeinek védelmezése volt.

Bemutatjuk az első emberiséget felemelő napkirályság, a mágusok és az ősi magyarság kultúrájának az emberré válás korszakáig visszanyúló múltját igazoló érveket és tényeket.

A Világmindenség emberi alkotóerőinek felismerése teszi lehetővé az életbarát és ember-segítő társadalmak megszületését, az őstörténelem visszaszerzését, a népek szövetségét és az emberiség újjászületését.

*
A „KIRÁLYI MÁGUSOK ŐSNÉPE A MAGYAR” című ezen kiadványt az első emberiség és az ember rendeltetése iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk, az alábbi tartalom figyelembe vételével:
Tartalomjegyzék:

I. Bevezető - Kik voltak a mágusok?
Nemzeti jelképeink páratlan tudományos világképet őriznek. Az EGY őseszméjének titkai
A Hármas Egy Háromság világrendszere
A mágusok ősi világképe
Mágus szavunk eredete és ősjelentése
A mágusok eredete. Körkép a mágusok által alapított kultúrákról
A mágusok és a királyok közötti kapcsolat
Királyi mágusok Indiában
Királyi mágusok Kínában
Huang Di, a kínai nép alapítója, hun őskirály
A hunok nevének jelentése: fenséges, királyi nép
Királyi mágusok Egyiptomban

II. Mágusok nyomai a Kárpát-medencében az i. e. évezredekben
A Kárpát-medence a vonaldíszes kerámia szülőföldje
Módszertani észrevételek a magyar-hun-szkíta kultúra időhatárainak megállapításáról
A királyi jogarhordozók népe
28.000 éves királyi lelet Szungirban

III. Mágusok és napkirályok
A királyság eszméje a napkirályság eszméjéből ered
Magyar napkirályok és a koronázási szertartás eredete
A mágusok rendkívüli képességekkel történő csillagutazásainak nyomai
A történelem előtti királyságok különleges sajátsága
A magyar-szkíta-hun történelem rendkívüli ősisége
A történelem előtti királyság rendkívüli mivolta
Magyar napkirályok a Föld népeinek védelmezői
*


Link:


 http://www.magtudin.org/Grandpierre_Atilla_Kiralyi_magusok.pdf


Videók:




A mágusokról beszél Grandpierre Attila zenész, csillagász, író és történet kutató. Beszámolása arról, hogy honnan származhatnak a mágusok és voltak-e mágusok a népünk között. Mit tudunk róluk, milyen hatással voltak a néphagyományra, melyek a hagyatékaik. Második rész, első és második fele.


A pránanadi birodalmában - Petrezselyem József, Jakab István

HIHETETLEN - HINNI AKAROK! DE MINDIG, MINDENBEN?.. 1. RÉSZ

 

Keressük azt a bizonyos középutat! A hitek korát érjük. Hiszünk Istenben, vagy istenekben, csodagyógyítókban, a Belső Föld létezésében, a földönkívüliekben, a legkülönbözőbb csodákban, az előző emberiség egykori létezésében, számtalan összeesküvés-elméletben, a magyarság kozmikus eredetében, fel nem fedezett, szörnyeknek mondott állatfajokban, tündérekben, vámpírokban, a mennyországban, és persze a pokolban, extra dimenziókban, párhuzamos világegyetemben, és még seregnyi más dologban. És vannak olyanok, akik tényleg MINDENBEN hisznek! Szerintük a legkülönbözőbb hiedelmek, hitvilágok összekapcsolhatók, kiadnak egy kerek egészet, és ezzel érthetővé válik számunkra az egész mindenség. De tényleg ez a helyes látásmód?

2016. április 13., szerda

Leonardo da Vinci- dokumentumfilm a mesterről.

Értelmes tervezettség. / ( Teremtés Tudomány Evangélizáció = TTE videók. )


Értelmes tervezettség 

 


Az intelligens tervezettség egyszerű állítása 

 



A biológiai szervezetek tervezettsége nem csak látszólagos, hanem igazolhatóan valóságos. További információk: http://ertem.hu




Az értelmes vagy intelligens tervezettség (angolul: intelligent design) az a nézet, mely szerint a világegyetem és az élővilág bizonyos jellegzetességei leginkább egy intelligens ok által magyarázhatók, s nem olyan irányítatlan folyamatokkal, mint például a természetes szelekció.[1][2] Az intelligens tervezés a teleológiai istenérv modern változata azzal a módosítással, hogy nem tesz kijelentéseket a tervező természetéről vagy kilétéről, ezzel próbálván elkerülni a kreacionizmus, mint természettudomány oktatását megtiltó pereket.[3][4][5] [6] Ismert hirdetői – akik az amerikai Discovery Institute nevű konzervatív keresztény agytröszttel állnak kapcsolatban[7][8] – úgy gondolják, az intelligens tervező a monoteista vallások (kereszténység, iszlám stb.) Istene.[9][10] A nézet szószólói szerint az intelligens tervezés tudományos elmélet.[11] Nézetük szerint szükséges a tudomány definíciójának módosítása, hogy elfogadjon természetfeletti magyarázatokat.[12][13] A tudományos közösség egyértelmű véleménye szerint az intelligens tervezés nem tudomány, hanem áltudomány.[14][15][16][17] Az Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiája közleményében kifejtette, hogy az intelligens tervezés (valamint más, az élet vagy a fajok eredetét természetfeletti beavatkozással magyarázó nézetek) nem tekinthetők tudományos elméletnek, mert állításaik tudományos módszerek segítségével nem ellenőrizhetők, feltevéseik tekintélyen, kinyilatkoztatáson és vallási tételeken nyugszanak.[18] Az intelligens tervezést a Magyar Tudományos Akadémia is áltudománynak minősítette állásfoglalásban.[19]
Az intelligens tervezés az 1987-es Edwards kontra Aguillard per döntésének következményeként jött létre, mely szerint a kreacionizmus állami iskolákban történő oktatása megsérti az USA alkotmányának az állam és egyház szétválasztásáról rendelkező első kiegészítését, mivel egy bizonyos vallást igyekszik előnyhöz juttatni. A kifejezés először az 1989-ben megjelent Of Pandas and People („Pandákról és emberekről”) című könyvben tűnt fel.[20] A könyvet kiadója a középiskolai biológiaoktatás kiegészítő tankönyvének szánta. A Pandák több kiadása mellett az 1990-es években számos más az intelligens tervezésről szóló könyv is megjelent. Az évtized közepére az intelligens tervezés szószólói a Discovery Institute köré csoportosultak, s célul tűzték ki az intelligens tervezés nézetének felvételét a közoktatás természettudományos tantervébe.[21] A Discovery Institute Center for Science and Culture nevű részlege központi szerepet játszott az intelligenstervezés-mozgalom szervezésében és anyagi támogatásában. A 90-es évek végére és a 2000-es évek elejére a ez a mozgalom egyre inkább láthatóvá vált, tevékenysége a 2005-ös Kitzmiller kontra doveri iskolaszék perrel érte el csúcspontját.[7]
A doveri pandaperként ismertté vált[22] ügyben középiskolás diákok szüleinek egy csoportja igyekezett megváltoztatni az iskolakörzet tantervét oly módon, hogy az az intelligens tervezést, mint az „élet eredetét magyarázó”, evolúcióval szembeni alternatív tudományos elméletet is tartalmazza. A per döntése alapján az iskolaszék intelligens tervezéssel kapcsolatos szabályzása megsértette az USA alkotmányának első kiegészítésének az állam és egyház szétválasztásáról rendelkező cikkelyét. Az ítélet továbbá kimondta, hogy az intelligens tervezés nem tudomány, s képtelen megkülönböztetni magát kreacionista, így vallásos elődeitől .[23]

Tovább itt : https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rtelmes_tervezetts%C3%A9g


*Tudomány és vallás csap össze, legalábbis műsorunkban az érvek és ellenérvek, elméletek, illetve kinyilatkoztatások szintjén. Megpróbáljuk feltárni, hogy a különböző oldalak hogyan viszonyulnak a világ keletkezéséhez, illetve teremtéséhez, mit tartanak elfogadhatónak, valószerűnek, és milyen elgondolásaik vannak a világmindenség eredetéről. A beszélgetésben a megszokott páros, vagyis Szűcs Róbert főszerkesztő és Dombóvári Gábor műsorvezető mellett ifj. Szűcs Róbert, a téma szakértője, szerkesztő-újságíró vesz részt.
( HIHETETLEN MAGAZIN ) 



*Kiemelt rész: 
 
4. (Hazugságok a tankönyvekben):



4. Hazugságok a tankönyvekben -rész.

Képek a videóból:
















*A VIDEÓK: 


 http://het-mennydorges.webnode.hu
Creation Science Evangelism (Teremtés Tudomány Evangélizáció = TTE) örömmel ajánlja a mai teremtés alapú anyagok legjobbjait. A TTE képviseli azt a Bibliai nézetet, hogy Isten hat nap alatt teremtette az egész világmindenséget kb. 6 ezer évvel ezelőtt, amint az fel van jegyezve a Bibliában. Később a Föld elpusztult az özönvíz által körülbelül 4400 éve.
Dr. Kent Hovind előadása, a Teremtés szeminárium sorozat, amely a tudományra alapozva bizonyítja a Biblia Igéit és a teremtést.
Ez a közel 17 órás előadás sorozat, 7 részből áll, és 8 DVD-n jelent meg.

HARUN YAHYA - AZ EVOLÚCIÓS CSALÁS. A darwinizmus és ideológiai hátterének tudományos bukása Pdf-ben letölthető az alábbi linken:
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&...

Máté 16:25 "Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét én értem, megtalálja azt." Máté 16:26 Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? ..." 1Ján 2:29 "Ha tudjátok, hogy ő igaz, tudjátok, hogy aki az igazságot cselekszi, az mind tőle született." 2Thess 2:12 "Hogy kárhoztattassanak mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban." 2Thess 2:13 "Mi pedig mindenkor hálaadással tartozunk az Istennek ti értetek atyámfiai, akiket szeret az Úr, hogy kezdettől fogva kiválasztott titeket Isten az üdvösségre, a Lélek szentelésében és az igazság hitében;" 2Thess 2:14 "Amire elhívott titeket a mi evangéliumunk által, ..." Ján 15:18 "Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt ti nálatoknál." Ján 15:19 " ..de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.



1. A Föld kora 

2. Az Éden kertje 

3. A dinoszauroszok és a Biblia

4. Hazugságok a tankönyvekben

5. Az evolúció veszélyei 

6. A Hovind elmélet

 


 

A rezgésszint változása - David Icke

A régi uralmi rendszer összeomlik. Elkeseredetten játssza ki utolsó kártyáit, próbálva egy olyan hatalmi felépítményt megtartani, aminek esélye sincs a túlélésre. Gyermekeink és unokáink nem fognak orwelli államban élni, nem fognak globális fasiszta parancsuralomban élni, nem fognak!

 
 
 

2016. április 7., csütörtök

5 Futuristic Tech Inventions

NIMRÓD DAGI


A Nimród dagi Törökország egyik idegenforgalmi fő látványossága. Sajnos azonban a síremlékről, szentkörzetről nem valós tájékoztatást adnak. Erről szól filmünk.
Zene
„Magyarok madara”, előadó: Romantikus Erőszak.

2016. április 4., hétfő

Ősi Technológia: High-Tech Háborúk Leírásai Ősi Szövegekben ( Vimanák ) / "Ősi idegenek."

Szanszkrit szövegek tele vannak utalásokkal olyan istenekre, akik égi csatákat vívtak felfegyverzett Vimánákkal, melyek olyan halálosak amilyen halálosakat a mostani felvilágosult korunkban csatarendbe tudunk állítani.
Például van egy passzus a Rámájanában, amely ezt írja:
„ A Puspaka jármű, amely a Naphoz hasonló és a testvéremhez tartozik, aki az erőteljes Rávan által hozta; az a légies és pompás jármű odamegy, ahová akar… az a jármű egy fényes felhőhöz hasonló, fenn az égen.”
„… és a király (Ráma) beszállt, majd a pompás jármű a Raghira parancsára a magasabb atmoszférákba emelkedett.”
A Mahabharatrában, egy hatalmas méretű ősi indiai versben olvashatjuk, hogy egy
Asura Maya nevű illetőnek volt egy Vimánája, amely 12 könyék kerületű, és 4 erős kerékkel rendelkezik.
A vers valóságos információs aranybányája az istenek közti háborúknak, akik nézeteltéréseiket fegyverekkel rendezték el, olyan halálosakkal, melyeket csak mi vagyunk képesek bevetni. Eltekintve a ’Lángoló Rakétáktól’, a vers említ más bevetett halálos fegyvereket is. ’Indra Dárdája’, amely egy forgó sugárvető (fényszóró?) által működött.
Amikor bekapcsolták, egy fényoszlopot produkált, amelyet ha egy célpontra irányítottak, azt azonnal elpusztította (felemésztette) az erejével.
Egy részletben, a Hős, Krisna az ellenségét, Salvát üldözte az égen, amikor Salva Vimánája, a Saubha valahogyan láthatatlanná vált. A rettenthetetlen Krisna azonnal kilőtt egy különleges fegyvert: „Gyorsan bevetettem egy nyilat, mely megölte a hangjának felkutatása által.”
Sok más szörnyű fegyverleírás fellelhető elég lényegre törően a Mahabharatrában, de a legijesztőbb mindközül a Vrishis ellen használt. A beszámoló szerint: „Gurkha a sebes és erőteljes Vimánájával a Vrishis és Adhakas három városa ellen repült és egy lövedéket hajított rájuk, mely az Univerzum teljes energiájával volt töltve. Egy izzó füst és tűzoszlop, mely 10 ezer Napként ragyogott, emelkedett fel teljes pompájában…
Az ismeretlen fegyver volt az, a Vas Menykő, egy gigantikus hírnöke a halálnak, amely porrá zúzta Vrishis és Adhakas teljes faját.”
Fontos megjegyezni, hogy az effajta feljegyzések nem egyedülállóak. Több hasonló keresztutalás is fellelhető más ősi népeknél.
Ennek a Vas Menykő-nek az utóhatása egy jól felismerhető, baljóslatú gyűrű.
Akik általa haltak meg, látszólag a felismerhetetlenségig összeégtek.
A túlélők kicsivel jobban jártak, a hajuk és körmük kihullott. Valószínű a legzavarbaejtőbb és kihívóbb, hogy az ősi jegyzetekben információk vannak arról, hogy hogyan építsünk egy ilyen állítólagos, mitikus Vimánát. A maguk módján, az instrukciók elég pontosak.
A szanszkrit Samarangana Sutradhara azt írja: „Erősre és ellenállóra kell a Vimána testét készíteni, mint egy nagyszerű repülő fény testű madárnak. Belülre elsőnek a Merkúr motort (hajtóművet) kell betenni a vashűtő berendezésével az alján. A Merkúrban lappangó erővel, mely a vezető (irányító) forgószelet mozgásba hozza, egy benne ülő ember hatalmas távolságokba utazhat az égen. Egy Vimána mozgása lehet vertikálisan fel- és leszálló, rézsútosan mozgó előre és hátra. A gépezetek segítségével az emberi teremtmények képesek az eget szelni és a mennyei lények a Földre szállni.”
A Hakatha (A babilóniaiak törvénykönyve) álláspontja elég egyértelmű: „Egy repülő gépezet működtetésének privilégiuma nagyszerű. A repülés tudománya mind között a legősibb örökségünk. Egy ajándék azoktól ’Akik a fellegekből valók’. Átvettük tőlük, mint megannyi életet megmentő eszközt. Azonban még fantasztikusabb az az információ, mely egy ősi kaldeus (Chaldean) műben lelhető fel, ’A Sifrala’-ban, amely több mint 100 oldalnyi leírást tartalmaz arról, hogy hogyan építsünk repülőszerkezeteket. Olyan szavakat tartalmaz, mint pl. grafit rúd, réztekercs, kristály indikátor, vibráló szféra (gömb?), stabil szögek, stb.
Ősi Indiai Repülőgép Technológia> az Anti- Gravitáció kézikönyvből D. Hatcher Childress-től.
Megannyian, az UFO rejtélyt kutatók közül elsiklanak egy igen fontos tény felett. A legtöbb repülő csészealjat idegen eredetűnek feltételezik, esetleg katonai szervezetektől eredeztetik, eközben valószínű, hogy ősi indiai és atlantiszi származásúak.
Amit az ősi indiai repülő szerkezetekről tudunk, az ősi indiai forrásokból származik; ősi szövegekből, melyek a századok során ránk maradtak. Nem kétséges, hogy ezen szövegek legtöbbje hiteles; a megannyi jól ismert ősi indiai eposz önmagukban, és betűről betűre százával tartalmazza azokat. Legtöbbjük még nem lett angolra lefordítva ószanszkitból.
Ashoka az indiai nagyúr létrehozta az ’A Kilenc Ismeretlen Ember (Férfi?) Titkos Társaság’-át: nagy indiai tudósok, akik állítólag katalogizálták a tudományokat. Ashoka, munkájukat titokban tartotta félve attól, hogy a tudósok által összegyűjtött csúcstechnológiák, melyeket ősi indiai forrásokból gyűjtöttek össze, gonosz háborús cselekedetekhez használják fel, melyek ellen Ashoka hevesen kiállt, és áttért a buddhizmusra miután egy rivális sereget megsemmisített egy véres csatában. A ’Kilenc Ismeretlen Ember (Férfi?)’ összesen 9 könyvet írt, feltehetően mindegyik egyet. Egyedi jelzésű volt a „Gravitáció Titkai!” Ez a könyv nem ismeretlen a történészek számára, de ők nem úgy tekintettek rá, mint aminek köze lenne a „gravitáció irányításához”.
Feltehetőleg még mindig egy titkos könyvtárban tartják valahol Indiában, Tibetben vagy valahol máshol (talán valahol Észak-Amerikában). Pontosan érthető az oka annak, hogy miért is akarhatott Ashoka egy ilyen titkos tudást elrejteni ameddig csak lehet.
Ashoka szintén tartott az olyan pusztító háborúktól, melyekben ilyen csúcsfejlett járműveket és futurisztikus fegyvereket vetnek be, melyekkel az ősi indiai Ráma Birodalmat elpusztították több ezer évvel ezelőtt. Pár évvel ezelőtt a kínaiak felfedeztek néhány szanszkrit írást a tibeti Lhasában, melyeket a Chandrigarh Egyetemre küldtek fordításra.
Dr. Ruth Reyna az egyetemről, azt állítja, hogy az írások instrukciókat tartalmaznak csillagközi űrhajók építéséhez! Állítása szerint a meghajtó rendszerük Anti-gravitációs elven működik és egy ’laghima’-hoz hasonló rendszerre alapoz, az ego ismeretlen ereje, mely az ember fiziológiai alkatában lakozik, „egy centrifugális erő, mely elég erős ahhoz, hogy közömbösítsen minden gravitációs hatást.” A hindu jógikhoz hasonlóan, a ’laghima’ az, ami képesé tesz egy személyt a levitációra.
Dr. Reyna elmondta, hogy ezen gépek fedélzetén, melyeket „Astra”-nak hívnak a szövegek, az ősi indiaiak képesek voltak emberek csoportjait küldeni bármely bolygóra, az írás szerint, melyet több ezer évesnek tartanak. A kéziratok szintén felfedik az ’antima’ titkát; „a láthatatlanság köpenyének” és „garima”-nak; „hogyan váljunk olyan nehézzé, mint a vezetés hegye (mountain of lead?).” Természetesen az indiai tudósok nem vették túl komolyan ezeket a szövegeket, de az értéke jócskán megnőtt miután a kínaiak bejelentették, hogy az írások egyes elemeit felhasználják az űrkutatásaikhoz! Ez volt az első példa, hogy egy kormány elismeri Anti-gravitációs fejlesztéseit. A kéziratok nem állítják határozottan, hogy valaha is történt volna bolygóközi utazás, de azt sugallják, hogy szervezett utak voltak a Holdra, bár az nem pontosan érthető, hogy hogyan hajtották azt végre.


Viszont, az egyik legnagyobb indiai eposz, a Rámájana, tartalmaz egy nagyon részletes történetet, mely egy utazást ír le a Holdhoz egy Vimánával (vagy Astrával), és egy tényszerű leírást egy Holdon zajló csatáról egy Asvin (vagy „Atlanti”) repülővel. Ez csak egy kis része a jelenlegi bizonyítékoknak az indiaiak által használ Anti-gravitációs, repülési és űrhajózási technológiájára. Ahhoz, hogy ténylegesen megértsük ezt a technológiát, még sokkal távolabb kell visszamennünk az időben. Az észak-indiai és pakisztáni „Ráma Birodalmat” majd 15 ezer évvel ezelőtt alapították az indiai szubkontinensen, melynek hatalmas népessége, fejlett városai voltak, melyekből igen sok volt a pakisztáni, észak-, és nyugat indiai sivatagokban.
Ráma az Atlanti civilizációval egy időben létezett a Közép- Atlanti Óceánban, és felvilágosult papkirályok vezették, akik a városokat igazgatták. Ráma hét leghatalmasabb fővárosát a hindu írások „A Hét Rishi Városok” néven említik. Az ősi indiai szövegek szerint a lakosságnak repülő szerkezeteik voltak, melyeket „Vimánának” hívtak. Az ősi indiai eposz említést tesz egy dupla fedélzetű (kétszintes), kör alakú, ablakokkal és egy kupolával rendelkező, ahogy mi jobban el tudjuk képzelni, repülő csészealjról. „Szélsebesen” repült és „dallamos hangot” bocsájtott ki magából. Megközelítőleg négy típusa volt a Vimánáknak; voltak csészealj formájúak, a többi cilinderhez („szivarformájú repülők”) hasonló volt. Számtalan ősi indiai szöveg említi a Vimánákat, több kötet is megtelne velük. Az ősi indiaiak, akik maguk készítették ezeket a járműveket, teljes repülési útmutatókat írtak a különböző féle Vimánák irányításához, ezekből elég sok fennmaradt és némelyiküket még angolra is lefordították.


A Szamara Szutradhara egy tudományos értekezés, amely az összes lehetséges repülési szöggel foglalkozik Vimánák repüléséhez. 230 versszak foglalkozik a konstrukcióval, felszállással, több ezer mérföldnyi cirkálással, normál és vészleszállással, és még a lehetséges madarakkal való ütközésekről. 1875-ben egy indiai templomban újra felfedeztek egy i.e. 4. században íródott szöveget a Vimánika Szasztrát, melyet Bharadvai a Bölcs írt, aki egy a forrásánál is régebbi szöveget használt fel. Ez a Vimánák működtetésével foglalkozott és információk voltak benne a kormányzásról, a hosszú repülések előkészületéről, a repülő vihar és villám elleni védelméről, és arról, hogy hogyan váltsunk át szoláris energiára szabadenergia-forrásról, ami „Anti- gravitációnak” tűnik. A Vimánika Szasztrának (vagy Vymaanika-Shaastra) 8 fejezete van tele ábrákkal, melyek 3 fajta légi jármű leírását tartalmazzák, és olyan berendezésekét, melyek nem fognak tüzet és nem is romlanak el. Szintén említ 31 alapvető alkatrészt és 16 anyagot, amelyből Vimánákat építenek. Ezt a dokumentumot angolra lefordították és a kiadónál levélben rendelhető:
VYMAANIDASHAASTRA AERONAUTICS, írta Maharishi Bharadwaaja, angolra fordította, szerkesztette, nyomtatta és kiadta Mr. G. R. Josyer, Mysore, India 1979 (elnézést, cím nincs).
Josyer úr az igazgatója a Nemzetközi Szanszkrit Nyomozó Akadémiának, mely Mysore-ban található. Nem kétséges, hogy a Vimánákat valamilyen „Anti- gravitációs” erő hajtotta meg.
A Vimánák függőlegesen szálltak fel és képesek voltak lebegni az égen, mint egy modern helikopter. Bharadvai a Bölcs nem kevesebb, mint 70 légügyi hatóságra (hatósági személyre?) és 10 légügyi szakértőre utal az óvilágban.
Ezek a források mára már elvesztek. A Vimánákat egy Vimána Grihában tartották, egyfajta hangárban, és néhol azt állították, hogy valamilyen sárgás-fehér folyadékkal hajtották meg őket, néha meg valami merkúr nevű vegyülettel, úgy tűnik az írók is belezavarodtak ebbe.
Valószínű, hogy a későbbi írók megfigyelőként a korábbi szövegek alapján írtak a Vimánákról és érthetően belezavarodtak a meghajtás alapelvébe. A sárgás-fehér folyadék valószínűleg gázolaj (benzin?) lehetet, és valószínű, hogy a Vimánáknak többféle meghajtása lehetett, köztük belsőégésű hajtómű és talán még sugárhajtómű is. Érdemes megjegyezni, hogy a Nácik fejlesztették ki az első gyakorlati sugárhajtóművet a V8 rakétához. Hitlert és a náci vezérkart különösképpen érdekelte az ősi India és Tibet, és több éves expedíciókat küldtek ezekre a helyekre a 30-as évektől kezdve, hogy ezoterikus bizonyítékokat gyűjtsenek, és valószínű, hogy ezektől az emberektől tudományos információkat szereztek!
A Dronaparva szerint, mely a Mahabhararta és a Rámájana része, van egy leírás egy gömb alakú Vimánáról, amely a merkúr által keltet hatalmas sebességű szél által született. Úgy mozgott, mint egy UFO, fel és le, előre és hátra, ahogy a pilóta akarta.
Más indiai forrásból, a Számárból (Samar), a Vimánák „vasgépek voltak, jól összeforrasztott és sima, merkúrral töltve, melyet a hátulján lövellt ki morajló lángként.”
Egy másik mű, a Számáránganaszutradhara leírja, hogy hogyan készültek ezek a járművek. Valószínű, hogy a merkúrnak a meghajtáshoz volt köze, de sokkal valószínűbb, hogy a vezérlőrendszerhez volt köze. Érdekes módon, szovjet tudósok felfedezték a türkmenisztáni és a Góbi Sivatag béli barlangokban a „korszakokkal ezelőtti kozmikus járművek navigálásához használt műszerek”-et. Az eszközök domború üveg vagy porcelán tárgyak, melyek egy tölcsérben végződnek egy csepp merkúrral benne.
Evidens, hogy az ősi indiaiak összevissza repkedtek ezekkel a járművekkel egész Ázsiában, feltehetően Atlantiszra, és nyilvánvalóan még Dél-Afrikába is. A pakisztáni Mohenjodaroban találtak egy írást (feltételezhetően egyike a „Ráma Birodalom Hét Rishi Városának”), amely még mindig megfejtetlen, amely szintén megtalálható még egy helyen a Világon:
a Húsvét Szigeteken! A Húsvét Szigeteki írást Rongo-Rongo írásnak hívják és szintén megfejtetlen, és hátborzongatóan hasonlít a mohenjodaroi szövegre. Volt egy légi bázis a Ráma Birodalom Vimánái számára a Húsvét Szigeteken? (A mohenjo- daroi Vimána repteren, ahogy az utas a várócsarnokba megy, hallhatja az édes dallamos hangját a bemondónak a hangszórón keresztül: „Ráma légitársaság 7-es számú járata Balira, Húsvét Szigetekre, Nazcára, és Atlantiszra kész a beszállásra. Az utasokat kérem fáradjanak a beszállókapuhoz…”) Tibetben, nem kis távolság, „tüzes szekérről” ekképp beszélnek: „Bhima járművével tovaszállt, ragyogó akár a Nap és hangos akár a vihar… A repülő szekér fénylett, mint a láng a nyári éjszakai égen… Úgy suhant, mint egy üstökös… Olyan volt mintha két Nap ragyogott volna. Aztán a szekér a magasba emelkedett és a menny felragyogott.” 


A Bhavabhuti Mahavirájában, egy 8. századi Jain (ez egy vallás) írás régi szövegeket és tradíciókat gyűjtött össze, melyben ezt olvashatjuk: „Egy égi szekér, a Pushpaka, megannyi embert szállított Ayodhya városába. Az ég fantasztikus repülő masinákkal volt tele, sötétek, mint az éjszak, de sárgás ragyogásukkal feltűnőek.” A Védák, ősi hindu versek, melyek valószínű a legrégebbi az összes indiai írás közül, különböző formájú és méretű Vimánákról tesz említést: az „ahnihotravimana” két hajtóművel rendelkezett, az „ELEFÁNT- VIMÁNA” még több hajtóművel volt ellátva, a többi típus a jégmadár (halászmadár), Ibis és más állatok után volt elnevezve. Sajnos, mint a legtöbb tudományos felfedezés, a Vimánák is fel lettek használva háborús célokra. Az atlantisziak a saját repülő szerkezetüket, a ’Vailixi’-t használták, egyfajta repülőgép, amellyel szó szerint megpróbálták meghódítani a világot, ha hihetünk az indiai szövegeknek. Az atlantisziakat az indiai szövegekben „Asvinoknak” is említik, akik sokkal fejlettebb technológiával rendelkeztek, mint az indiaiak és szembetűnően sokkal inkább háborús természetük volt.
Habár nincsenek ősi szövegek az atlantiszi Vailixi-ről, néhány információ érkezett hozzánk ezoterikus, ’okkult’ forrásokból, melyek leírják a repülőszerkezeteiket. A Vimánaként nem azonosítható Vailixi alapjában véve szivar alakú és képes volt a víz alatt manőverezni ugyanúgy, mint a légkörben, vagy a világűrben. Más járművek, a Vimánákhoz hasonlóan csészealj formájúak és szintén képesek voltak alámerülni. Eklal Kueshana a ’The Ultimate Frontier’ című könyv szerzője, egy 1966-os cikkében azt írta, hogy a Vailixi 20 ezer évvel ezelőtt Atlantiszon lett kifejlesztve és a leggyakrabban használt típusuk az „egy csészealj formájú, rendszerint trapezoid keresztszelvényű, három domború hajtóműgondolával az alján.” „Mesterséges Anti-gravitációs eszközt használnak meghajtásként, amely megközelítőleg 80 ezer lóerő leadására képes.”
A Rámájana, Mahabhararta és más szövegek egy iszonyatos háborúról beszélnek, úgy 10-12 ezer évvel ezelőtt Atlantisz és Ráma között, olyan pusztító fegyverekkel, amilyeneket az olvasó a század 2. feléig elképzelni sem tudott.
Az ősi Mahabhararta, a Vimánák egyik forrása, elmeséli a hihetetlen pusztítását ennek a háborúnak: „… (a fegyver ez volt) egy lövedék az univerzum teljes energiájával töltve.
Egy tündöklő izzó füst és tűzoszlop 10 ezer Napként, teljes pompájában emelkedett fel…
Vas Menykő, egy gigantikus hírnöke a halálnak, amely porrá zúzta Vrishis és Adhakas teljes faját… Akik általa haltak meg, látszólag a felismerhetetlenségig összeégtek.
A hajuk és körmük kihullott; az agyagedények látszólag ok nélkül törtek szét és a madarak fehérré váltak… néhány órával később minden élelem fertőzötté vált… hogy szabaduljanak a tűzből, a katonák patakokba dobták magukat, hogy megmossák maguk és felszerelésük…”
Úgy tűnik, hogy a Mahabhararta egy atomháborút ír le! Az ehhez hasonló utalások nem egyedülállóak, de a csaták, a bevetett fegyverek fantasztikus arzenálja és az égi járművek mind közösek az összes indiai eposzban. Még egy Vimána-Vailixi holdi csata leírás is létezik!
A fent leírtak elég híven tükrözik, hogy hogyan is nézhet ki egy atomrobbanás és a radioaktivitás hatása a népességre. A vízbeugrás az egyetlen remény.
Amikor Mohenjodaro-i Rishi Várost archeológusok a múltszázadban feltárták, utcákon heverő csontvázakat találtak, némelyikük úgy tartotta a kezét, mintha valami hatalmas csapás érte volna őket. Ezek a csontvázak a valaha találtak közül, a legnagyobb radioaktivitást mutatták a Nagaszakiban és Hirosimában találtakat is beleértve. Azon ősi városoknak, melyeknek kő és téglafalaik voltak, teljesen megüvegesedtek, ezek teljesen egybeolvadtak, megtalálhatóak Indiában, Írországban, Skóciában, Franciaországban, Törökországban, és más helyeken. Nincs logikus magyarázata annak, hogy hogyan üvegesedhettek meg kőből épült citadellák és városok, kivéve egy atomrobbanást.
Még továbbmenve, Mohenjo- Daro-nál, amely egy jól tervezett város, lefektették a közművet, a vízvezetékrendszer főleg Pakisztánt és Indiát szolgálja ki, és az utcákat „fekete üvegdarabok” terítették be. Felfedezték, hogy ezek a fekete üvegdarabkák nagyon magas hő által megolvadt agyagedények voltak!
Atlantisz kataklizmikus elsüllyedésével és Ráma atomfegyverek általi eltörlésével, a világ a ’kőkorszakba” omlott össze és a modern történelem csak évezredekkel később kezd feltámadni, úgy tűnik nem tűnt el Atlantisz és Ráma összes Vimánája és Vailixi-je.
Az elmúlt évezredek során épültek, némelyikük még mindig használatban van, ezt bizonyítja Ashoka ’Kilenc Ismeretlen Férfi’-je és a Lhasa kéziratok. A titkos társaságok vagy a „Testvériség” rendkívüli, „megvilágosodott” emberi teremtmények megőrizték ezeket a találmányokat és tudományos ismereteket, történelmet, stb., ez nem is tűnik meglepőnek.
Megannyi jól ismert történelmi személy, köztük Jézus, Buddha (Buddah), Lao Tzu, Konfúciusz, Krisna, Zoroaster, Mahavira, Quetzalcoatl, Akhenaton, Mózes, és még sok jelenkori feltaláló és természetesen még sokak, akik valószínűleg névtelenek maradnak, mert tagjai valamelyik titkos szervezetnek. Érdekeségként megemlítendő, hogy amikor Nagy Sándor megszállta Indiát, több mint 2 ezer évvel ezelőtt, a históriásai megörökítettek egy eseményt, amikor megtámadta őket egy „lángoló, repülő pajzs”, amely a sereg felett repdesett és megrémítette a lovasságot. Ezek a repülőcsészealjak azonban nem használtak semmilyen atom-, vagy sugárfegyvert Sándor serege ellen, nem volt kegyelem és Sándor elindult meghódítani Indiát. Több író is azt sugallja, hogy a „Testvériség” Tibetben, vagy más Közép-Ázsiai helyen, titkos barlangokban tartja a saját Vimánáit és Vailixi-jeit, és a nyugat-kínai Lop Nor sivatag egy nagy UFO rejtély központja ként ismert. Talán még mindig itt tartanak egy csomó repülőszerkezetet, földalatti bázisokon, mint amilyeneket az amerikaiak, britek és szovjetek építettek szerte a világon az elmúlt néhány évtizedben. Továbbra sem lehet minden UFO tevékenységet a régi Vimánák számlájára írni, melyek valamilyen oknál fogva a Holdra utazgatnak.

Írta: John Burrows
Fordította: Sikó Gábor
Forrás:  http://www.magharakademia.hu/elet-a-vilagegyetemben/irodalom/osi-technologia-high-tech-haboruk-leirasai-osi-szovegekben.html
 http://www.magharakademia.hu


Ősi idegenek - A Von Däniken örökség





Vimana Temples of Ancient India




2016. április 3., vasárnap

SZKÍTIA - NIMRÓD HITET ŐRZŐ DALA


 

Dalszöveg

Álmot teremtő tűz vagyok,életfán rügyharsogás,
Égi-képű mah-gar vagyok,létezésem ragyogás!
Pártus vagyok, jó hun vagyok,gyémánt-küllős ős-szekér,
Székely vagyok, szabad vagyok,dicső múltam mába ér!

Folytonosságomban tisztelj,oltalmazó származást,
Tiszta lelkem tárt világa,nem tűr már gyalázkodást!
Íjfeszítő testvéreket,végtelenbe vezetem,
Csodaszarvas fénypatája,kopogtat kék egemen!

Derengő új hajnalomat,szárnyak után vezetem,
Turulmadár üzenete,segít szittya népemen!
Áldott álmok bölcs tudását,csillag-nyomon érzem én,
Felhők felett szépen szálló,szél szava a nép-zeném! 
 

 SZKÍTIA - NIMRÓD HITET ŐRZŐ DALA

Költő: Szőke István Atilla

Előadó: SZKÍTIA EGYÜTTES

Készítette: Mihályfalvi János -- „mihi"
Készült: Svédországban

Honlapjaim azonos tartalommal:

http://magyarigazsag.serverdomain.info/
http://www.igazsagok-gazsagok.info/
http://magyarigazsag.serverdomain.li/

A rezgések szerkezetformáló hatása.




Ez a videó egész jól szemlélteti, hogyan hozza létre a rezgés a formát, szerkezetet az anyagban. Hasonló történik bennünk, a testünkben is, az atomméret szintjén és a spirálgalaxisokban is. A tonoszkóp (dobon homok rajzolat) az emberek számára talán nem meglepő. De amit az eltérő sűrűségű folyadékban látunk az valószínűleg újdonság a biologika.tv nézői számára. Azon már meg sem lepődünk, hogy a film tudományos részei VHS videófelvételek (kb húsz évesek). A címre visszatérve, egy költői kérdés: milyen frekvencia lehet az, ami a dns spirálunkat "kirajzolja" a térben, az anyagban? (Megfejtés a filmben.)

VIDEÓ: 

Homokból - Számítógép:

Hogyan készült? Homokból számítógép 

Hogyan készült? Homokból számítógép!

A világ egyik legbonyolultabb alkatrésze egész egyszerű formában kezdi életét: homokként. Lássuk, hogyan lesz a homokszemekből a számítógép lelke.

A világ legnagyobb processzorgyártója, az Intel készíti a ma kapható legtöbb szerverben, asztali gépben, laptopban, netbookban dobogó szívet, a processzort. A világ egyik legbonyolultabb alkatrésze egész egyszerű formában kezdi életét: homokként. Lássuk, hogyan lesz a homokszemekből a számítógép lelke.


Földünk egyik leggyakoribb anyaga homok. A homok, különösen a kvarchomok gazdag szilíciumban, méghozzá szilíciumdioxid formájában. Márpedig ez a félvezetőgyártás alapvető nyersanyaga.

A homokból kinyert szilíciumot több lépésben megtisztítják, hogy elérje a félvezetőgyártáshoz szükséges minőségi szintet. Az ilyen szilícium olyan nagy tisztaságú, hogy egymilliárd szilícium atomra egyetlen idegen atom juthat!

Homokból tiszta szilícium rúd Homokból tiszta szilícium rúd


A szilícium olvadékből kristályt növesztenek, melynek eredményeként megszülető rúd formájú monokristályt bugának vagy öntecsnek hívjuk. Egy rúd nagyjából 100 kilogrammot nyom, és 99,9999 százalékos tisztasággal rendelkezik.

A rudat ezt követően szilícium korongokra szeletelik, amelyeket „wafer"-nek, azaz ostyának, vagy szilíciumszeletnek nevezünk. A szilíciumszeleteket addig polírozzák, míg hibátlan, tükörsima felületük nem lesz.

A rúdból ostya lesz A rúdból ostya lesz

A forgó waferre egy fényérzékeny kémiai fedőréteget visznek fel, amely a filmes fotográfiában alkalmazotthoz hasonlatos. A szelet folyamatosan pörög, hogy nagyon vékony és egyenletes legyen a réteg felvitele.

A fényérzékeny réteget ezt követően ultraibolya fénynek teszik ki. Az ezáltal kiváltott kémiai reakció hasonló ahhoz a jelenséghez, amely egy kamerában a film anyagával történik abban a pillanatban, hogy a kioldó gombot megnyomjuk. A fényérzékeny fedőréteg, melyet ultraibolya fény ér, oldhatóvá válik. A levilágítás maszkok használatával történik, melyek sablonként funkcionálnak ebben a megmunkálási lépésben.

Az UV-fény alkalmazásával együtt a maszkok különféle áramkörök mintázatait alakítják ki a mikroprocesszor minden egyes rétegén. A középen, a szilícium és a maszk közt található lencse fókuszálja, zsugorítja a maszk által kivetített képet. Így a szeletre kerülő lenyomat negyedakkora, mint a maszk.

A levilágítás folyamata maszkolással történik A levilágítás folyamata maszkolással történik


Habár általában egyetlen ostyán mikroprocesszorok százait alakítják ki, ez a történet egyetlen processzor, később egyetlen tranzisztor születéséről szól. A tranzisztor olyan, mint egy kis kapcsoló: az elektromos áram folyását irányítja a chipen belül.

Az Intel kutatói olyan apró tranzisztorokat fejlesztettek ki, melyekből 30 millió férne egy tű hegyére. A Sokol rádió burkolatán harminc éve a felirat büszkén hirdette: 7 darab tranzisztort tartalmaz.

A maszkolás után a mintázat mentén meggyengült fényérzékeny anyagot teljesen feloldják és eltávolítják. A megmaradt fedőréteg megvédi az alatta lévő anyagot, míg a csupasszá vált felületet kémiailag lemaratják. A maratást követően a maradék fényérzékeny réteget is eltávolítják, így létrejön a kívánt forma. Ezután megismétlik az egész folyamatot.

A maratást többször ismétlik A maratást többször ismétlik


A maratást követően egy ion implantációnak hívott eljárással a csupaszon maradt szilíciumot különféle kémiai szennyeződéssel (ionokkal) bombázzák. Az ionokat így beültetik a szilícium anyagába, megváltoztatva az érintett területek elektromos vezetési képességét. Az elektromos mező 300 ezer km/h sebesség fölé gyorsítja az ionokat.

Ion implantáció: irányított szennyezés Ion implantáció: irányított szennyezés

A beültetést követően ismét eltávolítják a maradék védőréteget. A szennyezni kívánt anyag most már idegen atomokkal rendelkezik. 

Ez a tranzisztor már készen áll a befejezésre. Három lyukat marnak a tranzisztor feletti szigetelő rétegbe Ezeket a lyukakat rézzel töltik fel, ami a többi tranzisztorral történő összeköttetést hozza létre. 

Ezután rézszulfát oldatba kerülnek a waferek. A rézionokat egy „elektroplating" nevű lépésen keresztül helyezik el a tranzisztorokon. A rézionok a pozitív töltés felől a negatív irányba mozognak, melyet a szilícium képvisel. A rézionok egy vékony rézréteget képeznek. Ezt követően a felesleges anyagokat lecsiszolják.

Elektroplanting: létrejönnek a kapcsolatok Elektroplanting: létrejönnek a kapcsolatok

Több fémréteget hoznak létre, hogy összekössék a különféle tranzisztorokat. Hogy pontosan hogyan néznek majd ki ezek az összeköttetések, azt az architektúra dönti el. A chipek annak ellenére, hogy rendkívül laposnak tűnnek, valójában akár több mint 20, egymásra épülő rétegből álló komplex áramkörökből állnak.

Ha egy chipet több ezerszeresre nagyítanánk, áramköri vonalak és tranzisztorok belső hálózatát látnánk, amely úgy néz ki, mint egy futurisztikus, többszintű  úthálózat.

A kapcsolatok bonyolult hálózatát az architektúra szabja meg A kapcsolatok bonyolult hálózatát az architektúra szabja meg


A szilíciumszeleten található chipek tulajdonképp elkészültek, így kezdődik a tesztelés: megvizsgálják, hogy a kialakított áramkörök működnek-e. Amennyiben a teszten megfeleltek, a szilícium ostyát darabokra vágják.

Azok a chipdarabok, amelyek helyes választ adtak a tesztelésre, továbbjutnak a következő lépésre, a hibás darabokat kidobják. A tesztelt chipeket ezután kivágják a korongból.

Kész a chip: jön a tesztelés és a kivágás Kész a chip: jön a tesztelés és a kivágás


A kivágott chipet ezt követően tokozni kell. A fogadó alapot, a chipet és a hőt elvezető és szétterítő "sapkát" összetéve kapjuk meg a végleges processzort. A tok ezen felül elektronikus és mechanikus felületet biztosít a chip számára, melyen keresztül a PC többi részével is kapcsolatba kerül.

A tokozás végére a chip elnyeri az általunk ismert formát A tokozás végére a chip elnyeri az általunk ismert formát

Kész a végleges processzor (ebben az esetben egy Core i7). A processzor a világ egyik legbonyolultabb terméke. Valójában több száz lépésből áll az előállítása, most csak a legfontosabbakat vettük sorra. A processzorok egyúttal a világ legtisztább környezetében kerülnek előállításra.

Az osztályozás végleges tesztelési fázisában a processzor kulcsjellemzőit vizsgálják, mint például a hőfejlődés, órajel.

Az osztályozást követően tálcára, vagy dobozba kerül a kész processzor Az osztályozást követően tálcára, vagy dobozba kerül a kész processzor

Az osztályozás során kinyert eredmények alapján a processzorokat csoportosítják, és az azonos képességűeket közös tálcára rakják.

A készre gyártott és tesztelt processzorokat tálcákon viszik a PC-gyártókhoz, vagy egy dobozban a boltokba kerülnek.


Forrás: http://www.technet.hu/notebook/20091103/hogyan_keszult_homokbol_a_vilag_legbonyolultabb_alkatresze/