2016. augusztus 6., szombat

Embertelen világ - a robotok előretörése , a TESLA gyár.



Nem kell a melós, egy új gyárban teljesen elfoglalják a helyüket a robotok.


Ember nélkül működik majd és leginkább egy földönkívüli űrállomásra fog hasonlítani a Tesla következő, 3-as modelljét gyártó üzem – idézi a Washington Post a Elon Musk vezérigazgatót.

A Tesla Model 3-at gyártó üzem “gépeket előállító gép” lesz, és mire mintegy öt múlva felveszi teljes formáját, leginkább egy földönkívüli űrbázisra fog hasonlítani – közölte szerdán befektetői telefonkonferencián Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója.


A gépeket gyártó gép már olyan bonyolult szerkezet lesz, ami kizárja a gyártási folyamat közvetlen emberi irányítását és a Model 3 összeszerelésében sem vehetnek már majd részt munkáskezek.

A gyártósoron már nem lehetnek emberek, mert akkor miattuk le kell lassítani a folyamat sebességét”- mondta annak említése nélkül, hogy a gépektől mennyivel gyorsabb termelésre számít. 


Alakul tehát a szép új világ, ahol a munkaerő szinte teljesen feleslegesé válik, vagyis az emberek 90-95%-a konc lesz az Elit nyakán – egy rövid ideig… A gépek, robotok rohamszerű fejlődése s terjedése lehetővé fogja tenni számukra azt, hogy a saját igényeik kiszolgálását tökéletesen kielégíthessék pusztán robotok használatával, munkába állításával. Így az emberiség nagy részére nem lesz semmi szükség. Amikor a gépek átveszik a munkák legnagyobb részét, a jelenlegi gazdasági rendszer megsemmisül. Nem lesz szükség pénzeszközökre, és munkavállalókra.


Talán éppen arra vár az Elit, hogy a robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése elérje azt a szintet, amikortól tényleg bármilyen munkakör és szolgáltatás működhet „humán erőforrás” nélkül, és akkor már nagy biztonsággal láthatnak neki a népességcsökkentési tervek megvalósításának, aminek következtében mindenkitől megszabadulhatnak, aki nem az ő köreikbe tartozik. Ha ez sikerül nekik, egy igen szűk, legfeljebb néhány milliós réteg örökli meg az egész Földet, és élvezheti az új típusú civilizációjuk minden áldását, bőségét. A robotok és a mesterséges intelligencia kérdések, ellenkezés nélkül szolgálja ki az igényeiket a megvalósult Utópiában. Ez az ő fenntartható gazdaságuk végpontja. Mindent a keveseknek… Persze, hogy így már nem is olyan elképzelhetetlen egy ideális társadalmi modell létrehozása!

" a HIHETETLEN MAGAZIN nyomán."

Forrás:

https://www.facebook.com/Hihetetlen.Magazin/?fref=ts

Symphony of robots building Model X

 



_

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése